Nieuwsbrief

Gympie

November 2019

 

 

 

 

 

Nieuws van uit bestuur

Een bestuurslid minder

Denice van Poortvliet is gestopt met haar functie in het bestuur.

Wij danken Denice voor haar hulp en inzet.

 

Voorstel rondje

Omdat ik begin dit jaar ben begonnen in het bestuur van WIK is gevraagd mij even voor te stellen.

Ik ben Mirjam Verwijs, 41 jaar en woon in Sint Philipsland waar ik een administratiekantoor heb. Ook ben ik één dag in de week vrijwilliger in het dierenasiel in Zierikzee. Ik ben getrouwd met Marco van Kranen en heb twee kinderen, Wessel van 12 en Fenna van 10.

Ik ben bij WIK terecht gekomen door mijn dochter Fenna die toen ze 5 jaar was is begonnen bij de kleutergym van WIK in Sint Philipsland en daarna is gaan turnen in Sint Annaland. Daar turnt ze inmiddels 3 keer per week vol enthousiasme en zo ben ik in contact gekomen met de andere bestuursleden van WIK en is mij eind vorig jaar gevraagd om in het bestuur plaats te nemen. Ik hoop me dan ook op deze manier in te kunnen zetten voor de vereniging.

 

Grote clubactie

Denken jullie nog aan de grote clubactie.

Wist je dat er van elk verkocht lot 80% naar onze gymvereniging W.I.K. gaat?

Dus voor elk lot van €3,00 gaat er €2,40 naar ons voor de aanschaf van nieuw materiaal.

Wil jij ons steunen door een lot te kopen? Dat kan via onderstaande link:

 

https://toolbox.clubactie.nl/actie/GymverenigingWIK

 

Samen doen

 

Wij doen nog steeds mee met Samen doen.

Spaart u mee?

Door Samen doen hebben wij een nieuwe evenwichtsbalk kunnen aanschaffen.

Het kan zijn dat uw spaardoelgroep  (automatisch) is gewijzigd.

Wilt u dit controleren. Het zou leuk zijn dat u voor ons spaart.

Springwedstrijden

 

5 oktober

 

 

Op zaterdag 5 oktober hebben we met een grote groep meiden van WIK en KWIEK een groepsspringwedstrijd gehad in Bergen op Zoom. Een wedstrijd waar veel meiden naar uitkijken omdat ze het zo leuk vinden om trampoline te springen. Met 4 groepen hebben we deze ochtend flink ons best gedaan, met 2 bekers, 24 top meiden en een hoop trotse juffen als resultaat.

Goed gedaan meiden!!!

 

 

WIK/KWIEK 1

Deze groep bestaat uit onze jongste springers. De meesten sprongen voor de eerste keer mee en hebben het super goed gedaan. Ze hebben hun oefeningen laten zien op lange mat en op de trampoline. Deze dames mochten bij trampoline aanlopen over een bank waardoor hun sprongen nog hoger werden en zij daar een mooie 4e plaats mee behaalden. Op lange mat hebben ze allemaal hun stinkende best gedaan om op hun spanning te letten en dat leverde een keurige 5e plaats op.

 

WIK/KWIEK 2

Deze meiden hebben een keurige vloer laten zien op de wedstrijd, netjes gespannen armen en helaas was de tegenstand iets te sterk maar kregen ze toch een mooie 8e  plaats. Ook trampoline hebben ze netjes gesprongen en was dan ook goed voor een mooie 7e plaats

 

WIK/KWIEK 3

Deze groep heeft 4 toestellen laten zien tijdens deze wedstrijd, bij mini trampoline kast maakten ze een klein foutje door 2keer dezelfde sprong te springen toch leverde dit nog een mooie 2e plaats op. Ze maakten dit weer helemaal goed op plankoline kast en scoorden dan ook 1e plaats op dit onderdeel. Lange mat was goed voor een 4e plaats en bij trampoline was de tegenstand zo sterk dat ze op een 8e plaats bleven hangen. Ook voor deze groep mooie plaatsen waar ze goed hun best voor hebben gedaan.

 

WIK/KWIEK 4 

Onze oudste groep springers hebben hun kunsten laten zien Op lange mat en door een fout van juf Marleen helaas geen podiumplaats, wel was het spannend of ze allemaal een overslag zouden springen maar dat lukte perfect, dus toch nog goed voor een mooie 4e plaats. Op trampoline kregen we mooie hoge sprongen te zien en dat leverde dan ook een 2e plaats op. Op het moeilijkste onderdeel (maar voor de meeste wel het leukste) behaalden de dames vol trots een 1e plaats en dat leverde natuurlijk een beker op.

 

 

 

 

26 oktober

 

Zaterdag 26 okt jl. was de individuele en microteams springwedstrijd in Tholen.

8 van onze meiden hebben deze dag gesprongen.

De overige verenigingen die mee deden hebben allemaal een aparte springgroep en trainen hier dus wekelijks voor, onze meiden hebben tijdens hun normale turntrainingen het springen als extra iets mee getraind. Dus ontzettend knap dat we met 9 medailles naar huis zijn gegaan!

Op het C-niveau in de categorie jeugd haalde de volgende meiden een medaille (met maar liefst 39 tegenstanders!)

Pegagus

 • Ashley Elenbaas en Iris Bazen gedeelde 1e

 

Minitrampoline

 • Rosalie Nelisse 2e
 • Ashley Elenbaas en Fenna van net buiten het podium gedeelde 6e

 

Airtumbling

 • Fenna van Kranen 3e
 • Ashley Elenbaas 4e
 • Noa Lindhoud net buiten het podium op een 6e plaats
 • Maris van Dijk ook net buiten het podium een 8e plaats

 

 

 

In de categorie jeugd niveau B:

Pegasus

 • Chiara Wesdorp 1e
 • Julie Bruijnzeel 3e

 

Minitrampoline

 • Julie Bruijnzeel 2e

 

Airtrack

 • Julie Bruijnzeel 2e

 

Chiara Wesdorp debuteerde dit jaar op airtrack op het hoogste niveau (A-niveau). Waar ze meteen een 3e plaats wist te bemachtigen, helaas kregen alleen nummer 1 en 2 hier een medaille.

Na een succesvolle ochtend met in totaal 9 medailles mochten de meiden ’s middags nog in teamverband springen.

Jeugd team C ( Noa, Iris, Maris en Rosalie) deden voor het eerst mee. Ze werkten ontzettend netjes en hebben geen enkele fout gemaakt.  Zelfs een groot compliment van de hoofd wedstrijd jury. Het team eindigde op een nette 3e plaats.

 

Jeugd team B (Fenna, Ashley, Julie en Chiara) deden op een hoger niveau mee dan vorig jaar. Ze wisten hierin goed staande te houden en eindigde ook op een 3e plaats.

 

Een ontzettend geslaagde dag met veel persoonlijke hoogtepunten!

 

55+

 

Valesca verwacht haar twee kindje en is met zwangerschapsverlof.

Daantje van Acker zal tijdelijke haar lessen overnemen.

 

Okido instapturnen

 

Elna en Bianca zullen afwisselend Tessa helpen bij de les.

Tevens helpen twee jeugdleden ook bij deze les. Dat zijn Noa Lindhoud en Ashley Elenbaas.

Ashley helpt regelmatig ook juf Marleen bij de lessen Turnen Recreatief.

Wij zijn heel blij met de hulp van deze dames.

 

 

 

Ouder en kind gym

 

Inmiddels zijn wij als "nieuwe" leiding alweer een half jaar bezig met de peutergym en we vinden het erg leuk om te doen. We leren nog steeds en proberen ook nog steeds nieuwe dingen uit. We proberen de warming-up elke keer weer een beetje anders te doen, maar de afsluiting houden we hetzelfde met het liedje "voetje, voetje wat ga je doen" zodat het voor de kleintjes ook duidelijk is dat de les er helaas weer op zit.

 

De groep is op dit moment weer wel wat aan de kleine kant en daarom zouden we het erg leuk vinden als er weer wat nieuwe kindjes bij zouden komen. We zetten zelf regelmatig de flyer opnieuw op Social Media, dus mensen deel deze flyer en tag er mensen in.

 

Na de vakantie zijn: Boele, Cas en Sem naar de basisschool gegaan.

Nieuw kindjes in de groep zijn: Jason, Fenna en Elsa

 

 

 

Kleutergym de flippers

 

 

Er zijn weer een aantal nieuwe kleuters bij de gymles gekomen. 
Welkom Merle, Milou, Gilles, Pip en Noud. 
Soms gaat er ook iemand af, omdat ze bijna 7 jaar worden. Misschien dat jullie doorgaan naar turnlessen in Sint-Annaland! 
Dag Jacinta!

Een gezellige groep kleuters gymmen elke donderdagmiddag in de Wimpel in Sint Philipsland! We starten de les met een warming-up, een dansje en daarna gymoefeningen op verschillende toestellen. Tussendoor worden er 1 of 2 uitdagende spelletjes gedaan en eindigen we met een rustig spel. Voor een vakantie spelen we eigenlijk altijd apenkooi. De kinderen proberen dan niet in het "moeras" te vallen door over de materialen te lopen, rennen, springen, klimmen en slingeren. Altijd een feest! 

Groetjes Roseline, Gerrie, Dirmia, Linda en Kees