Recreatief

Recreatieve gym is een manier van sporten waarbij alles mag maar niets moet. Zo zijn er lessen voor de allerkleinsten (al dan niet met de ouders erbij) tot en met senioren. Ook aan gehandicapten biedt WIK gymlessen, kortom: Gym is voor iedereen!


Wij beoefenen allerlei sporten in de spelvorm dus met aangepaste regels. Het hoofddoel van de recreatieve gym is toch wel de sociale omgang met elkaar waar heel veel gezelligheid bij komt kijken. Een gezellig uurtje sporten waarna men met een vrolijk en voldaan gevoel weer naar huis gaat.

Peutergym

Bij peutergym komen de peuters van 2 t/m 4 jaar samen met (één van de) ouders of grootouders gymmen. Van hen wordt ook een actieve houding tijdens de les verwacht. De leidsters zorgen ervoor dat er voldoende begeleiding is bij de toestellen. Naast toestellen worden er ook liedjes en dansjes gedaan en gegymd met hanteermateriaal. 

 

Een kind leert door te ontdekken, ontdekken begint met bewegen!

 

Peutergym besteedt aandacht aan de grondvormen van bewegen, van lopen tot vallen. Kinderen groeien door peutergym op fysiek, sociaal, cognitief en emotioneel niveau. In een ongedwongen sfeer worden de jonge kinderen uitgedaagd om te ontdekken waar hun lichaam toe in staat is.

Spelenderwijs leren staat centraal

 

Peutergym is een aantrekkelijke dienst voor de jongste kinderen bij WIK. Spelenderwijs leren staat namelijk centraal. Vanuit deze invalshoek vult peutergym een gat op in het bestaande aanbod van sport-, spel- en beweegactiviteiten voor de doelgroep kinderen 2 t/m 4 jaar. Bewegen is namelijk ook belangrijk bij bijvoorbeeld het leren van begrippen en taal. Door middel van spelvormen werken wij ook aan het leren tellen of leren herkennen van bijvoorbeeld woorden, dierengeluiden of kleuren. Daarnaast leert het kind door gecreëerde spelsituaties de beginselen van samen spelen. Kortom, peutergym is een zinvolle, leerzame en bovenal leuke activiteit voor jonge kinderen.

 

Waarom Peutergym?

Door op jonge leeftijd veel en gevarieerd te bewegen leert een kind vele bewegingen onder de knie te krijgen. Kinderen die veel spelen zijn beter toegerust om gezond en evenwichtig op te groeien. Zij hebben relatief minder kans op ongevallen, herstellen sneller en zijn mentaal sterker. De kwaliteit van het leven van het jonge kind wordt in grote mate bepaald door de mogelijkheden die het krijgt om te spelen: binnen en buiten, alleen en samen, vertrouwd en nieuw, rustig en spannend, met en zonder volwassenen om zich heen. Daarom is het belangrijk dat jonge kinderen bewegen, spelen en ontdekken. Dit doen zij bij peutergym.

Kinderen op jonge leeftijd ondersteunen bij hun fysieke, motorische en cognitieve ontwikkeling.

 

Peuters en kleuters een omgeving bieden waarin zij met leeftijdsgenoten leren spelen en hun sociale en emotionele ontwikkeling bevorderen.

 

Ouders/verzorgers bewust maken van het belang van bewegen voor hun kind en daarmee invloed uitoefenen op een actievere tijdsbesteding.

 

Proefles

 

Omdat je als ouder niet weet of je peuter het ook echt leuk vindt; kan je altijd een keertje langskomen en aan juf vragen of je peuter die dag een proefles mag mee doen. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. 

50+ Fit Gym

Kleutergym

Elke maandagmiddag is het moment weer daar...

dan staat Juf Tessa weer in de gymzaal klaar.

Even verzamelen in de kring... en toen?

wat zullen we dan eens gaan doen?

Lekker rennen, huppelen, klimmen, springen...

en nog van dit soort dingen.

Op de kast, trapezoïde, ringen of lange mat...

wij willen nog meer van dat!

Van de rekstok, trampoline en zelfs tot de tumblingbaan...

wij kunnen alles aan!

Niet gauw denken dat je iets niet kan...

want daar leer je niets van.

Van proberen kan je leren...

dat zeggen de meester en de juf wel meerdere keren!

Denk je "Dat is best oké..."

kom dan maar eens langs en gym een keertje met ons mee!

 

 

Kleutergym is het vervolg van peutergym. Op speelse en verantwoorde wijze laten wij uw kleuter bewegen. en bereiden wij hun voor op een mogelijk vervolg van turnen of andere sporten. Doelgroep zijn kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. 

 

 

 

50+ Gym

Op een verantwoorde wijze je lichaam in conditie houden na je vijftigste, wie wil dat niet? Bij de W.I.K. kan dat: ervaren en gekwalificeerde trainers staan elke woensdagmiddag voor u klaar in sporthal Wellevaete.

Bij de 50-plussers staat gezelligheid voorop, er wordt veel gelachen en na afloop wordt er steevast gezamenlijk koffie gedronken in de kantine van de sporthal.

 

De training

Na de warming-up in de vorm van diverse loopoefeningen met of zonder bal wordt er op kunststofmatjes gewerkt aan de soepelheid en kracht van de verschillende spieren. In het tweede gedeelte van de les komt het spel aan bod, waarbij op drie velden bijvoorbeeld lijnbal, badminton of hockey wordt gespeeld.

Er wordt door de trainers rekening gehouden met het verschil in leeftijd, sekse en lichamelijke conditie. De trainers houden hun kennis en vaardigheden (gericht op het lesgeven aan 50-plussers) bij door jaarlijks deel te nemen aan diverse bijscholingscursussen.

 

Bent u inmiddels de 50 jaar gepasseerd en wilt u meer weten over deze groep, dan kunt u bellen met een van de trainers. Maar misschien wilt u vooral even de sfeer proeven in deze groep, dan raden we u van harte aan om een keertje te komen kijken in de sporthal.


Voor de actievere 55+ ers biedt WIK de 55+ Fit Gym aan. Zowel bewegen als het sociale aspect staan centraal. We werken aan:

  • onderhouden van mobiliteit/beweeglijkheid;
  • onderhouden/versterken van kracht;
  • onderhouden van snelheid;
  • trainen van coördinatie en oriëntatie;
  • trainen van evenwicht.

 

55+ Fit Gym is een mix van sport en spel, met onder andere korfbal, hockey, slagbal, badminton, en gevarieerde spier en cardiotraining waarbij het rekken en strekken een belangrijke rol speelt. Iedereen kan op zijn eigen niveau meetrainen.

 

Door de diverse krachtelementen blijven de spieren krachtig en heeft het een positief effect op de botdichtheid.  Dit alles gebeurt in een ontspannen sfeer met aan de beleving van de groep aangepaste muziekkeuze en onder deskundige leiding.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van alle in de zaal aanwezige materialen; steps, matjes, gewichtjes, elastieken, etc.

 

Na afloop drinken we gezellig een bakje in de foyer van De Wellevaete.