Recreatief

Recreatieve gym is een manier van sporten waarbij alles mag maar niets moet. Zo zijn er lessen voor de allerkleinsten tot en met senioren. Gym is voor iedereen!

 

Wij beoefenen allerlei sporten in de spelvorm dus met aangepaste regels. Het hoofddoel van de recreatieve gym is toch wel de sociale omgang met elkaar waar heel veel gezelligheid bij komt kijken. Een gezellig uurtje sporten waarna men met een vrolijk en voldaan gevoel weer naar huis gaat.

Ouder en kindgym (peutergym)

Bij ouder en kind gym komen de peuters van 2 tot 4 jaar samen met (één van de) ouders of grootouders gymmen. Van hen wordt ook een actieve houding tijdens de les verwacht. De ouders begeleiden hun eigen kind bij de toestellen. Naast toestellen worden er ook liedjes en dansjes gedaan onder begeleiding. 

 

Een kind leert door te ontdekken,
ontdekken begint met bewegen!

 

Ouder en kind gym besteedt aandacht aan de grondvormen van bewegen, van lopen tot vallen. Kinderen groeien door peutergym op fysiek, sociaal, cognitief en emotioneel niveau. In een ongedwongen sfeer worden de jonge kinderen uitgedaagd om te ontdekken waar hun lichaam toe in staat is. Spelenderwijs leren staat centraal.

 

Ouder en kind gym is een aantrekkelijke dienst voor de jongste kinderen bij WIK. Vanuit deze invalshoek vult peutergym een gat op in het bestaande aanbod van sport-, spel- en beweegactiviteiten voor de doelgroep kinderen 2 t/m 4 jaar. Bewegen is namelijk ook belangrijk bij bijvoorbeeld het leren van begrippen en taal. Door middel van spelvormen werken wij ook aan het leren tellen of leren herkennen van bijvoorbeeld woorden, dierengeluiden of kleuren. Daarnaast leert het kind door gecreëerde spelsituaties de beginselen van samen spelen. Kortom, peutergym is een zinvolle, leerzame en bovenal leuke activiteit voor jonge kinderen.

 

Waarom ouder en kind gym?

Door op jonge leeftijd veel en gevarieerd te bewegen leert een kind vele bewegingen onder de knie te krijgen. Kinderen die veel spelen zijn beter toegerust om gezond en evenwichtig op te groeien. Zij hebben relatief minder kans op ongevallen, herstellen sneller en zijn mentaal sterker. De kwaliteit van het leven van het jonge kind wordt in grote mate bepaald door de mogelijkheden die het krijgt om te spelen: binnen en buiten, alleen en samen, vertrouwd en nieuw, rustig en spannend, met en zonder volwassenen om zich heen. Daarom is het belangrijk dat jonge kinderen bewegen, spelen en ontdekken en ouders/verzorgers bewust maken van het belang van bewegen voor hun kind en daarmee invloed uitoefenen op een actievere tijdsbesteding. We werken met een groepsapp zodat we korte berichten kunnen uitwisselen zodat u uw kind kunt afmelden indien nodig 

 

Wat te doen na de ouder en kind gym?

Na de ouder en kind gym, dus als uw kind 4 wordt, kan uw kind doorstromen naar het okido instapturnen. 

 

Proefles

Omdat je als ouder niet weet of je peuter het ook echt leuk vindt; kan je altijd een keertje een proefles aanvragen. Dit is geheel gratis en vrijblijvend.


50+ Fit Gym (middag)

Voor de actievere 50-plussers biedt WIK de 50+ Fit Gym aan. Zowel bewegen als het sociale aspect staan centraal. We werken aan:

  • onderhouden van mobiliteit/beweeglijkheid;
  • onderhouden/versterken van kracht;
  • onderhouden van snelheid;
  • trainen van coördinatie en oriëntatie;
  • trainen van evenwicht.

 

50+ Fit Gym is een mix van sport en spel, met onder andere korfbal, hockey, slagbal, badminton, en gevarieerde spier en cardiotraining waarbij het rekken en strekken een belangrijke rol speelt. Iedereen kan op zijn eigen niveau meetrainen.

 

Door de diverse krachtelementen blijven de spieren krachtig en heeft het een positief effect op de botdichtheid.  Dit alles gebeurt in een ontspannen sfeer met aan de beleving van de groep aangepaste muziekkeuze en onder deskundige leiding.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van alle in de zaal aanwezige materialen; steps, matjes, gewichtjes, elastieken, etc.

 

Na afloop drinken we gezellig een bakje in de foyer van De Wellevaete.

Okido Instapturnen

Okido instapturnen is het vervolg op peutergym.

Op speelse en verantwoorde wijze laten wij uw kind bewegen en bereiden wij hun voor op een vervolg van basis turnen. Doelgroep voor deze les zijn kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar. 

 

Binnen deze les werken we voor zover het kan met een groep van 4 tot 6 jaar en een groep van 6 tot 8 jaar.

De les zal bestaan uit 2 blokken waarin één blok gericht is op sport en spel waarbij samenwerken en gezelligheid binnen de groep centraal staat. Het andere blok richt zich specifiek op het instapturnen waarbij de kinderen kunnen werken aan het basis turnen.

 

Er wordt op vaste momenten gedurende het seizoen bepaald of uw kind eventueel de skills heeft om door te stromen.

 

We werken met een groepsapp zodat we korte berichten kunnen uitwisselen zodat u uw kind kunt afmelden indien nodig.

 

Mocht u interesse hebben kunt u een proefles aanvragen.

 


55+ Gym (ochtend)

Op woensdagochtend om 10.45 uur begint de 55 +gym in De Wellevaete, omdat bewegen gezond is

voor jong en oud vinden wij van WIK het belangrijk dat ook deze les gegeven word.

Deze les is de ideale manier voor 50 plussers om aan conditie, uithoudingsvermogen en lenigheid te werken.

 

Met de 55+ les houdt je je spieren en gewrichten soepel.

 

Geen les is hetzelfde, we proberen iedere les iets anders te doen en iedereen doet wat hij/zij kan.

De grote lijnen houden we wel aan, zo beginnen we elke les met een warming-up gevolgd door een

mix van oefeningen die we vaak samen bedenken om de spieren goed op te warmen en de conditie

te verbeteren.

 

Na een goede warming-up is het tijd om te beginnen met bv. een balspel of een wedstrijdje en zoals ik al zei, geen les is hetzelfde dus het is altijd een verrassing wat we gaan doen.

Uiteraard eindigen we met een cooling-down ook daar bedenken we samen oefeningen om af te

koelen.

 

Daarnaast kun je tijdens deze les samen met leeftijdsgenoten aan een betere lichamelijke conditie werken, wat het natuurlijk extra leuk maakt.

 

Iedereen weet dat het gezond is om te bewegen, maar om het ook daadwerkelijk te doen is wat

anders.

 

Het is niet alleen sporten wat we doen maar we werken ook aan samenwerken en vergeten ook het geheugen niet.

 

Zo combineren we bijvoorbeeld een balspel met het boodschappenspel zodat niet alleen de spieren getraind worden maar ook het geheugen.

Er word vooral veel gelachen en dat is belangrijk, je hoort vaak dat oudere mensen eenzaam worden

of zijn ook daar denken we aan door iedere week samen te praten wat iedereen bezig houdt.

Door iedere week een uurtje samen te sporten bouw je meer sociale contacten op en onderhoudt je ze makkelijk.

 

Na iedere les word er door de groep gezamenlijk een kopje koffie gedronken in de foyer van De

Wellevaete, wat natuurlijk erg gezellig is.